Activitats Infantil i Primària

Infantil 

Figures de paper”
Aquest taller per als més petits està pensat perquè tinguin un primer contacte amb el paper com a material creatiu.
Després d’haver fet una visita a les sales del museu, on veuran els diferents vestits i colors amb què estan realitzats, aniran al taller didàctic on se’ls ensenyarà la forma més simple de transformar el paper i realitzaran figures de papiroflèxia, per acabar fent ells mateixos un barret que podran decorar amb diferents tipus de papers i de colors.
Edat: infantil i primer curs de primària.
Cost: 3’50 € per alumne.
Durada:1’30h.

Infantil i primària 

Perles de paper, un gran tresor!”
Després de visitar el museu per veure tot el que es pot arribar a fer amb el paper, els nens i nenes passaran al taller didàctic on descobriran primer la forma més simple de transformar el paper i realitzaran diferents figures amb la tècnica de la papiroflèxia, entre les quals hi haurà el logotip del propi museu: l’ocell de paper.
Tot seguit, se’ls ensenyarà com es fan les perles de paper, iguals a les que hauran vist al museu, i cadascú podrà fer la seva pròpia polsera o penjoll decoratiu per endur-se el seu tresor!
Edat: últim curs d’infantil i cicle inicial i mitjà de primària.
Cost: 4 € per alumne.
Durada: 2h.

Primària

Juguem a vestir amb el paper”
Aquesta activitat vol mostrar com ha canviat el món del joc i vol recuperar una antiga forma d’entretenir-se: els retallables.
En el museu, els alumnes podran veure diferents models de vestits realitzats amb paper, alguns dels quals, els tindran després al taller didàctic en forma de retallable. Allà, hauran de decorar el seu vestit, tot recordant com era l’original, retallar-lo i utilitzar les pestanyes per vestir el seu model.
Edat: cicle inicial i mitjà de primària.
Cost: 4 € per alumne.
Durada: 2h.

Reciclem per crear”
En la societat actual, el reciclatge i la reutilització són molt importants.
De fet, durant la visita al museu, el grup veurà alguns exemples de reutilització del paper per crear els vestits.
Amb aquesta idea, al taller didàctic els explicaran diferents formes de treballar el paper i els ensenyaran models de papers que fàcilment ells poden trobar al seu entorn: revistes, diaris, fulls de paper reciclat, caixes de cartró, còmics, etc. Amb tot això, els alumnes hauran de dissenyar un collar o un amulet utilitzant els retalls dels papers per acabar donant-los una forma completament diferent de la que tenien originalment.
Edatcicle superior de primària.
Cost: 4 € per alumne.
Durada: 2h.