C. Mitja

La visita al Museu de Vestits de Paper ens endinsa  a una de les tradicions més representatives de la ciutat de Mollerussa però també ens apropa al fantàstic  món de la costura i els oficis que s’hi duen a terme.

El cost de la visita és de 2€ per alumne.

La durada de la visita és de 60”  però pot variar  del temps disponible per poder executarla. És  pot dur a terme la visita i el taller de manera  completament independent.

 

PRIMÀRIA – CICLE MITJÀ

 

 • MONEDER RECTANGULAR:

  Els alumnes confeccionen un moneder de forma rectangular amb solapa, fet amb cartolina. La tanca és amb velcro adhesiu. En primer lloc elaboren el patró i munten l’estructura. Amb l’ajuda d’un punxó van perforant els laterals del moneder i un cop foradats els cusen amb fil. Finalment decoren el moneder amb tot tipus de papers tot de diverses textures i colors.

  Preu escoles: 2 €

 • TAPÍS AMB PAPERS:

  Amb un bastidor fet a base de depressors de fusta, es va teixint una trama de fil de cotó. Amb diversos tipus, textures i colors de papers es va tramant l’ordit per a obtenir un tapís teixit íntegrament amb paper.

  Preu escoles: 2 €


 • PETITS DISSENYADORS:

  Cada alumne tria si vol confeccionar un model de vestit femení o masculí. Un cop elegit el gènere se’ls hi proporciona un dibuix d’un maniquí en una cartolina DINA4 que han de retallar amb tisores.
  Un cop retallat inventen un disseny de vestuari i el retallen.
  Finalment es tracta de decorar amb papers de diverses tipologies i textures el seu model. Inspirant-se en les tècniques emprades per a la confecció dels vestits de paper exposats al Museu.

  Preu escoles: 2 €