Història

Història

El desembre del 2009, el nou Museu de Vestits de Paper va obrir les seves portes coincidint amb el mateix cap de setmana que es celebrava el 44è Concurs Nacional de Vestits de Paper i 46è Concurs Ciutat de Mollerussa.

Façana MVPEs tracta d’un equipament completament nou situat just al costat de teatre l’Amistat, lloc on tradicionalment s’hi ha celebrat el concurs i també el lloc on va començar la primera exposició de vestits. Llavors no es podia parlar de museu pròpiament, sinó que s’aprofitava l’espai que hi havia entre les llotges del teatre per a exposar-hi els vestits guanyadors.

Però amb el pas dels anys, aquell espai es va anar quedant petit i el 1998, quan l’Ajuntament va passar a fer-se càrrec del teatre, del concurs i dels vestits, aquests últims es van traslladar a un espai ja pensat per ser museu, situat a les Galeries Sant Jordi, on han estat fins ara.

A partir d’aquest fet, l’afluència de públic va anar augmentant, tot i que aquest museu tenia un espai limitat i només s’obria quan hi havia visites concertades prèviament.

A més a més, el nombre de vestits també anava creixent ja que cada any el museu es queda amb tots els vestits premiats del concurs i amb les donacions de les modistes que prefereixen que el museu es faci càrrec de les seves creacions.

Tot això ens ha portat fins al museu que avui tots podeu visitar, on hi ha més d’una vuitantena de vestits exposats i on a més a més s’ha intentat explicar la historia del concurs, els seus inicis.

Per tant, ens trobem amb un espai on hi ha alguns dels antics vestits de l’anterior museu, peces que cada any aniran canviant quan s’hi afegeixin els nous vestits premiats, però amb un contingut i uns objectius diferents; un museu que pretén explicar-nos com es fa un vestit de paper o traslladar-nos als anys 50 del segle XX quan, en un petit taller de la ciutat de Mollerussa, va sorgir la idea de canviar la roba pel paper.