post

22 gener, 2020

Exposició donacions 2020

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa acollirà des de divendres vinent i fins el dia 16 de febrer la mostra d’una vintena de peces que han participat en la darrera edició del concurs que va tenir lloc el passat 14de desembre i que, tot i que no van resultar premiades, han estat donades per les seves propietàries per tal que formin part del fons del museu i puguin ser les protagonistes de les desfilades de promoció d’aquest equipament arreu del territori. La mostra serà inaugurada divendres dia 26 a les 7 del vespre per part de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

 

30 abril, 2019

Jornada de puntaires al Museu Vestits de Paper

Mollerussa ha esdevingut  aquest cap de setmana la seu de la 32a Diada de la Puntaire, que espera reunir entre avui i demà al voltant de 1.200 participants d’arreu de l’Estat espanyol, amb presència des de València, Valladolid o Zamora, i també de països estrangers com és França.

La diada també va acollir una fira amb una cinquantena de parades de venda de productes amb presència internacional de Bèlgica i d’Itàlia, té lloc al Pavelló Firal i per primera vegada es presenta en el format de dos dies. A més a més s’ha pogut gaudir de diferents vestits de paper exposats  del  Museu de Vestits de Paper.

30 abril, 2019

Somnis de Paper . Diàleg entre el museu de vestits de Paper i el modernisme de Cerdanyola

L’exposició “ Somnis de Paper” Diàleg entre el museu de vestits de paper de Mollerussa i el modernisme de Cerdanyola,   que promou l’ajuntament de Mollerussa i el de Cerdanyola per establir un diàleg entre el modernisme i el treball en paper.

Al mateix temps dintre l’exposició es duu a terme a l’homenatge a Josefina Xufré de Cerdanyola del Vallés, participant del Concurs de Vestits de Paper des de l’any 2000 en la modalitat de “moda actual” i a la seva filla Laia Pon, model i  creadora dels dissenys.

És presenten 11  vestits i 3 Barbies  de Josefina Xufré  ,  entre 2006 fins a 2017 exposats  a la Elisa Arimany, 6 vestits de caire modernista exposats al Museu d’Art de Cerdanyola, un que presideix la sala principal de la biblioteca i 32 Barbies a l’Ateneu de la ciutat.

L’exposició és pot visitar del 11 d’abril al 12 de maig,

 

29 gener, 2019

Donació museu vestits de paper 2018

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa acull fins el dia 24 de febrer la mostra de 25 peces que han participat en la darrera edició del concurs que va tenir lloc el passat 15 de desembre i que, tot i que no van resultar premiades, han estat donades per les seves propietàries per tal que formin part del fons del museu i puguin ser les protagonistes de les desfilades de promoció d’aquest equipament arreu del territori.

 

La mostra, que va ser inaugurada  divendres per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, inclou peces de concursants procedents de Mèxic, Múrcia, Torrefarrera, Alguaire o Almenar, entre altres localitats. La inauguració va servir també per retre homenatge a la modista de Mollerussa, Teresa Codony, per la seva implicació i dedicació al concurs i al museu.

 

29 gener, 2019

Vestits guanyadors 2018

Aquí podeu veure un recull de fotografies dels vestits guanyadors corresponents al Concurs Nacional de Vestits de Paper 2017 en les diferents categories:

PREMIS ESPECIALS:

 

 

PREMI AGULLA D’OR – LLUNA DE DRAP

 

TEIXITS BALCELLS – BOTÓ D’OR

PREMI ILERTRAVEL

 

REVISTA PASARELA DE ASFALTO

PREMI AL/LA MILLOR MODEL MASCULÍ O FEMENÍ  

 

 

PREMI EMERGENT’S

Premi a vestits amb un disseny paral·lel i conceptual amb un alt component d’innovació i originalitat confeccionats per menors de 30 anys.

1ER PREMI

2ON PREMI

 

 

PREMIS VESTITS DE PAPER

VESTITS MODA ACTUAL

 

VESTITS DE FANTASIA

 

 

VESTITS D’ÈPOCA

 

7 novembre, 2018

Donació de vestits de paper per Teresa Gaset

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Joan Ramon Domingo, ha avalat aquest matí la donació al Museu de Vestits de Paper de 5 noves peces. Són obra de la veïna de Matadepera, Teresa Gaset, la qual va concursar amb elles durant els primers anys de celebració del Concurs Nacional de Vestits de Paper. En concret, són peces, dues de les quals van ser premiades, que daten de 1968 i 1969. Entre elles, hi ha un vestit de núvia i també una recreació inspirada en Maria de Mèdici al segle XVII.

 

El regidor ha agraït la donació i ha explicat que les peces entraran a formar part del fons del museu. Val a dir que la donació arriba després que els cinc vestits i els complements que els acompanyen hagin estat exposats del 19 de febrer al 19 de març a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell en el marc d’una mostra titulada Un altre vessant del paper, organitzada en col·laboració amb la modista de la Seu d’Urgell i neboda de l’autora de les peces.

 

3 novembre, 2018

Guinnes dels Records

Aquí podeu observar una petita selecció de fotografies del que va ser la presentació de 500 vestits de paper pel Guinnes dels Records.

26 setembre, 2018

Els dies 6 i 7 d’octubre exhibició de més de 300 vestits

El Teatre L’Amistat acollirà els propers 6 i 7 d’octubre l’exhibició de més de 300 vestits de paper escollits entre tots els que han passat pel Concurs Nacional de Vestits de Paper al llarg de les 52 edicions que se n’ha fet. L’objectiu és aconseguir que la fita sigui validada pel l’organització del World Guinnes Records, internacionalitzar els vestits de paper i aportar valor afegit a la candidatura perquè el certamen i tot el treball que l’envolta sigui considerat Patrimoni Immaterial per a la Humanitat per a la UNESCO.