El 48è Concurs de Vestits de Paper premia el treball de modistes d’Amposta, Els Arcs i Cerdanyola

La Traviata de Verdi en Època, una Elfa en Fantasia i un vestit de flors amb un abric a conjunt en Actual van ser els guanyadors d’aquesta edició

Un vestit inspirat en Violetta Valéry, el personatge central de l’òpera La Traviata de Verdi, va guanyar la matinada de diumenge el primer premi en la categoria d’Època de la 48a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que va tenir lloc al Teatre L’Amistat. La peça, amb una imponent faldilla de color blau, és obra de la modista d’Amposta Paquita Pagà, que ja ha estat premiada en nombroses ocasions amb anterioritat. El segon premi d’aquesta categoria va ser per una recreació d’un vestit portat per Eugenia de Montijo i elaborat per les modistes de Mollerussa, Anastasia Patrova, Pepita Mas i Adelina Pujol, mentre que el tercer premi va viatjar a Vacarisses (Vallès Occidental) amb un vestit titulat La noia del quadre, en el que l’autora, Maria Àngels Serrasolsas, va reproduir en paper el personatge que estava pintat en un quadre que també va sortir a la passarel·la.

En la categoria de Fantasia, la guanyadora va ser la modista d’Els Arcs, Natalia Ermakova amb un vestit inspirat en l’Elfa de la natura, la qual custodia els quatre elements vitals com són l’aigua, el foc, l’aire i la terra. La personificació de la reina dolenta dels contes recreada pels alumnes de 2n grau de l’Institut Guindàvols de Lleida sota el títol Hi havia una vegada… va quedar en segon lloc i el tercer va ser per Vermell i negre, el vestit de Dràcula però en format femení de Maria Goretti Herrero de Lleida.

Pel que fa a Moda Actual, la modista de Cerdanyola del Vallès, Josefina Xufré, amb el vestit Temps de Fleurs, d’inspiració floral i amb un abric asimètric a conjunt, va aconseguir de nou com ja ho havia en anteriors ocasions el primer premi. El segon i el tercer van ser per Pensando en rosa , d’Eva Soto de Cambrados, i de Juan Alberto Súspez, de Cervià de les Garrigues.

Pel que fa al 9è Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, la guanyadora va ser Montserrat Felip, de Mollerussa, amb Ariste, mentre que la segona i la tercera posició van ser, respectivament, per Oxana Pavlenko de Mollerussa amb Rosa Rosa, i Doll Symphony de Cristina Granero de La Garriga.

L’edició d’enguany del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que va ser presentada l’actriu i cantant Elena Gadel acompanyada pel mag i actor Eugeni Àlvarez, va comptar amb 85 participants arribats de diferents punts de l’Estat espanyol i també de Mèxic i, per primer cop, d’Itàlia, en resposta a la campanya de divulgació del certamen que es va fer entre dissenyadors d’aquests països. També destaca la important participació aconseguida en la novena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que va tenir 52 nines concursants.

Més guardons complementaris als 13.000 euros en premis

A banda de les terceres posicions de cada una de les categories que van rebre l’anomenat Premi Especial Andorra La Vella, fruit del conveni signat entre l’Ajuntament i la parròquia andorrana, també es van lliurar altres guardons. El Dídal d’Or i Diamants, que reconeix la trajectòria en el concurs es va atorgar a la modista de Cerdanyola del Vallés, Josefina Xufré, que també va obtenir el primer premi en Època.

Pel que fa al Premi Konrad Muhr a la innovació i la creativitat consistent en una cinta mètrica de plata va ser per les modistes de Mollerussa, Anastasia Petrova i Oxana Pavlenko per la creació de Modal Actual, Xocolata de París. L’Agulla d’Or, que patrocina la botiga Lluna de Drap a la peça millor cosida amb agulla, va ser la modista d’Amposta Paquita Pagà, que també va ser la guanyadora del primer premi en Època pel vestit inspirat en La Traviata de Verdi.

Així mateix, per tercer any consecutiu la firma El Corte Inglés va aportar una tablet i dos televisors que van ser per Gemma, de Roser Cardona, de Mollerussa; Queen of de wolves, de Cristina Granero, de La Garriga, i Bella i extravagant de la Llar de Jubilats d’Alguaire. Pel que fa al premi de la firma JdGato als millors complements va ser per De la bústia a la passarel·la de la modista de Mollerussa, Teresa Codony.

Així mateix, en el transcurs de la gala, a la qual també es van lliurar els premis del Primer Concurs d’Aparadors convocat per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de promocionar el Concurs Nacional de Vestits de Paper. Els premis, patrocinats per l’Associació de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró de Catalunya i consistents en un primer de 500 euros i un segon de 200, van recaure en la gelateria Swett Spoon i la xarcuteria Porté.

Deixa un comentari